dimecres, 20 de juliol del 2011

Una Festa Major per a tu, per a tots i per a tothom

Aquesta tarda hem presentat a la sala de plens de l'Ajuntament de Martorelles el què serà el cartell i els actes de la Festa Major 2011 de Martorelles, la primera que he organitzat com a regidor de Cultura i Joventut.

Hem presentat un cartell dissenyat per la dissenyadora local Uxua Solé, que representa alguna de les entitats que participaran de la Festa Major. Una Festa Major que hem dissenyat de forma participativa, partint del model establert que ja té la festa grossa de Martorelles, però fent-la per a la gent per què entenem que es la gent i les entitats qui fan la festa. Es per això que al díptic de mà que repartirem, hi haurà el cartell en blanc i negre per a què la gent que ho vulgui pinti el cartell i el porti al Punt d'Informació de la Festa Major, on se'ls donarà una xapa de la festa, i s'exposaran els cartells, per què volem que la població doni color a la festa.

Quan a mitjans de juny em vaig fer càrrec d'aquesta regidoria únicament estava lligat l'assistència de l'orquestra Selvatana que serà la 21ena vegada que ve al nostre municipi, i les havaneres, però cap de les dues contractades. La resta estava per fer.

Enguany es celebraran unes 60 activitats de les quals el 50% seran d'arrel popular, el 34% destinades a joves i un 8% a infants. Tot i aquest volum d'activitats que són factibles per a la molt bona participació de les entitats i persones a títol individual, la crisi també ha afectat la Festa Major, de la qual s'ha reduït un 21% el seu cost, i ha fet que enguany no hi hauran els castells de focs i recuperem per a cloure la nostra festa grossa la que ja era tradicional "tracada" dels nostres diables locals, els Llamps i Trons.

A tall general destacable, dir que el pregó de la Festa Major anirà a càrrec de la Colla de Ball de Gitanes per a celebrar el seu 35é aniversari, que l'espectacle central de la Festa Major serà el musical Nelly de les T de teatre, que el cap de cartell del MAM serà el grup del Bages Strombers i els Barranquillos, i a nivell infantil la Companyia Pa Sucat. També anunciar-vos que tindrem una nova activitat com serà la baixada de carretons el dissabte a la tarda, que la colla de Llamps i Trons per a celebrar el seu 10é aniversari preparen un fort correfoc amb 3 colles més, i que les nostres Colles de Festa Major animaran la festa com sempre. En un altre sentit, hem treballat per a millorar l'acte institucional de la Diada de l'11 de setembre, per a fer-lo més obert a les entitats, i que per això també s'ha decidit canviar de lloc la clàssica ballada de sardanes a la plaça major, per a traslladar-la a la Plaça de la Sardana just després de l'acte instutucional.

Hem mirat de marcar tres espais molt definits on es desenvoluparà la festa; l'espai de Carrancà, el parc de Can Sunyer, i la Plaça de la Sardana per a què a la població li sigui molt més fàcil ubicar els espais de la festa.

Vull agrair i felicitar també per la feinada feta a tota l'àrea de Cultura i Joventut de Martorelles que han fet possible organitzar aquesta Festa Major amb tres setmanes quan es necessiten tres mesos. Moltes gràcies i bona feinada!