dijous, 11 de juny del 2015

Als que ho han fet possible

Fa dies, per no dir setmanes, que vull fer aquesta entrada. I la vull fer perquè part de l’èxit què hem aconseguit la gent d’Esquerra aquestes eleccions municipals es deu el granet de sorra que hem posat cadascuna de les persones que hi hem treballat. Com vaig dir quan em van triar farà un any com a cap de llista, part de l’èxit recau en que sapiguem aprofitar cadascuna de les singularitats i potencialitats que teníem individualment i com a grup, i això ha estat clau.

Ja fa dies que va acabar la campanya i encara m’emociono quan penso no només la feinada que vam fer, sinó la gent que érem a les tantes de la nit penjant polipropilens a peu per Martorelles, o quan amb un somriure anàvem un bon gruix de gent casa per casa per picar a totes elles, o ja als darrers dies de la campanya quan veiem que no arribaríem a fer-les totes, i tothom es va arremangar i érem fins a tres grups de tres persones cada vespre. Hem fet possible l’impossible, i ho hem fet treballant, amb honestedat i un somriure d’orella a orella.

Es especial pels qui fa uns anys vam decidir "tirar del carro", veure com a cada reunió que fèiem els darrers mesos hi havia algú nou que més que pujar al carro es posava a estirar-lo. I sobretot per els que fa anys que hi són i a nivell personal, no té preu veure en els ulls d’aquesta gent que estàvem massa avesats a les derrotes, a veure en els seus ulls la brillantor de les victòries. Amb aquestes línies vull agrair-los l’esforç fet a gent com:

Al Marc Pedragosa, que tot i que la feina no l’hi ha permès ser-hi, quan ha pogut s’hi ha sumat a totes.

A la Montserrat Riera, republicana històrica de Martorelles, que a la seva manera ens ha ajudat i assessorat molt i que ens feia molta il·lusió que hi fos.

A l’Àngels Carrizosa que ha posat el seu granet de sorra cada cop que podia.

Al Xavi Franquesa, que al mes de març es va posar en contacte amb nosaltres per col·laborar, i que sempre que podia et trucava disposat a fer el què calgués, començant per tallar i pintar el que seria el drac de Sant Jordi per l'estand.

Al Francesc Safont, l’amic que sempre que necessito hi és pel que necessiti, i que tot i no poder-hi dedicar temps no s’ho volia perdre.

A l’Anna Nogueras, que m’ha fet especial il·lusió que ens ajudes i ens continuï ajudant per la visió analítica que té, perquè diu les coses com són i perquè a les poques estones que tenia sempre hi era.

Al Pere Truyols, que dir-ne d’ell que no hagi dit encara. Sempre disposat a donar consells i treballar quan sigui.

A la Mireia Astivill, motxillera del Joan Marc al porta a porta, una treballadora incansable que demostra la força del nostre projecte i que és i serà un valor molt important pels propers anys.

La Remei Verjuan, que vam anar a buscar-la durant la campanya del 9 de novembre i que tot i què al principi ens va dir que es volia centrar amb l’ANC al final ens va donar un sí als 5 primers llocs, i cada dia ens trucava en tornar de la feina disposada a fer el què calgués i fins l’hora què calgués.

A l’Emma Suñé que després d’uns mesos d’anar-nos temptejant mútuament, el 9 de novembre ens va dir què estava disposada al que fos amb nosaltres, i tot i l’embràs de la bonica Mariona que va néixer al començar la campanya es va implicar amb l’Alfons preparant-nos les revistes pel porta a porta i fent un esforç per venir als actes i reunions. Emma em trec el barret amb tu! Ets una gran dona i mare, i m’hagués agradat molt que fossis regidora.



Però n’hi ha uns quants que es mereixen un apart perquè sense ells no hagués estat el mateix....

El Gerard Del Caño,  que ens va preparar una base de dades impressionant pel porta a porta en els darrers 2 anys que ha estat importantíssima. Perquè el seu punt de vista analista i mesurador de la opinió del carrer no falla mai, i perquè sempre hi és disposat al què calgui per renovar Martorelles. Ets molt gran Gerard.

Al Gerard Magrinyà, que ha fet una feinada des del mes de gener en el disseny i la publicitat a les xarxes impressionant, deixant-hi moltes hores, i les poques que l'hi restaven dedicant-se a fer el porta a porta. Ets impressionant Gerard!

Al Joan Marc Flores amb qui amb el Roger Parera portem 6 anys al capdavant d’aquest vaixell. Que s’ha implicat a totes hores, pel què calgués, com per exemple carregar-se una escala de 6m a l’esquena i penjar i despenjar tots els polipropilens a peu, doncs ho feia després de fer 4h diàries de picar portes. Joan Marc, ets immens i impressionant, i es un orgull compartir aquest viatge i una amistat amb tu.

I al Roger Parera, president i amic des de fa molts anys, a qui malgrat la feina i temes personals l’havien fet prendre els darrers anys una mica de la distància, s’ha acabat implicant a totes els darrers mesos i setmanes. És qui ha portat la paperassa, l’acte central i els pactes. Roger, per mi tu també ets imprescindible al viatge, perquè sense tu res d’això s’hagués fet, i en especial jo sense els teus consells i la teva manera de fer em falta alguna cosa.

I finalment a les parelles, fills i famílies de tota aquesta gent que durant unes quantes setmanes els heu perdut de vista, no els hi tingueu en compte, i les meves totals gratituds a tots vosaltres. Moltissimes, moltíssimes gràcies.