dimecres, 7 de novembre del 2012

La necessitat d'una esquerra per un nou estat


El país està fent passos de gegant, i dic el país per què la política catalana ha agafat el guant de la ciutadania mobilitzada el passat 11 de setembre, i el desig d’avançar i ser un nou estat d’Europa. Estem trepitjant i construint la nostra història, i això només ho poden gaudir algunes generacions escollides, i a nosaltres en ha tocat.

Però més enllà d’això, cal que els passos siguin clars i estables, i sobretot amb una visió clara del
futur. Un futur que passa per ser un estat més de la Unió Europea, un estat democràtic avançat on
imperi la justícia social i el respecte al medi ambient, amb una ciutadania compromesa com
estem demostrant darrerament. Però per a què podem garantir aquestes fites fa falta una esquerra nacional forta i que segueixi la voluntat del poble expressada el passat 11 de setembre. I en aquests moments només ERC pot representar i representa els reptes de l’esquerra nacional.

El proper 26 de novembre cal una ERC forta, que esdevingui la primera força de l’esquerra catalana per forçar a Convergència i Unió a no fer cap pas endarrera. I és que la trajectòria de CiU és prou coneguda per a malfiar que es desinflin un cop passin les eleccions, i que acceptin qualsevol acord del govern espanyol.

Però també és important que ERC sigui forta perquè un nou estat necessita una esquerra que hi aposti, i la necessita per a fer que el nou estat garanteixi la justícia social i en sigui un estat socialment avançat. Per això també volem un nou estat. Els i les catalanes necessitem un estat que ens garanteixi els nostres drets socials, que ens garanteixi un sistema educatiu i sanitari públic i de qualitat, però també que es garanteixi un futur  digne per a les persones amb situacions de risc per atur, minusvalideses, els joves i la gent gran.

Estem patint moments difícils per culpa d’una crisi econòmica, i d’una dreta que la gestiona al nostre país per a retallar drets socials a Catalunya i Espanya, però tot i això el passat 11 de setembre a Barcelona hi havia un 33% dels ciutadans de Catalunya, més de 2 milions i mig de persones, moltes part de les 245.000 famílies on ningú de la unitat familiar te feina, molts joves i adults sense feina, però tots ells erem allà amb un somriure   la cara, sense insultar a ningú, sense trencar res, amb un únic crit de llibertat; poder ser un nou estat  d’Europa, per a tenir un futur, un futur digne que l’Estat Espanyol no ens garanteix.

És l’hora de ser valents, és l’hora de construir un nou estat d’Europa socialment avançat i radicalment democràtic, i per això es necessària una Esquerra forta. Es l’hora de la República Catalana.