dimecres, 18 de juny del 2014

Seguim, seguirem!

Fa ja sis anys que un grup de joves que avui ens trobem entre els 30 i els 40 vam decidir involucrar-nos a la política local de Martorelles i plantejar un projecte de poble per al futur. Volíem un poble viu, culturalment ric, amb una regeneració política profunda, amb una administració més transparent i propera a la ciutadania, que es reafirmes en el seu entorn des de les vinyes i la Serralada de Marina a la plana industrial, i que es prepares per als reptes del futur.

Aquests darrers sis anys aquest projecte ha anat agafant volum, cos i ànima. Alguns ens deien utòpics, altres que érem massa joves, altres  que no ens en sortiríem, però mica en mica, pas a pas, a còpia d’humilitat, constància i treball, perquè entenem que el servei públic requereix de molta humilitat, constància i treball hem anat avançant. I continuem resignant-nos a creure que no podrem fer una Martorelles més participativa, amb un Ajuntament més proper a la població, un poble on a les generacions futures hi puguin desenvolupar els seus projectes vitals, siguin quins siguin i vinguin d’on vinguin.

Avui l’aire fresc del 2011 ha anat agafant força i es més viu que mai. Aquests darrers anys hem constatat que encara hi ha molta feina per fer i que se’n pot fer molta més, però per a dur-ho a terme ens farà falta molta més força dins el consistori. Sovint, el fet de només ser un sol representant d’ERC ha fet difícil defensar i tirar endavant les nostres propostes i posicionaments, però tot i així conscients d’allò que som i volem ser hem treballat per a fer de Martorelles un poble socialment just, culturalment ric i econòmicament viable, tot i que la forta crisi molt sovint ens ho ha acabat de posar més difícil.

Encarem el futur amb il·lusió i entusiasme, conscients que la propera legislatura al nostre municipi s’hauran d’afrontar grans reptes importants, i que la societat ens reclama que els afrontem cada dia més des de la claredat, la honestedat i la constància. Per començar haurem d’ajudar a sortir tots junts d’aquesta crisi, no podem permetre perdre cap dels nostres veïns en aquest camí, i aquí hi haurem d’esmerçar tots els esforços des de tota l’administració. Però també haurem d’afrontar una revisió del planejament urbanístic obsolet que tenim, pensant en un creixement urbanístic que no hem tingut ni tindrem i que caldrà redissenyar pensant amb les necessitats de la societat i els serveis d’avui i del futur, i que siguin factibles de desenvolupar. I finalment ens trobarem en un context polític nacional on des de l’administració local haurem d’ajudar a construir un nou estat català que situï els ens municipals com a motor de la nova administració, garantint els seus serveis i el seu finançament i dotant-los de poder polític real.

El repte es important, però des de la consciencia del moment seguirem.


I seguirem perquè creiem que el nostre projecte es més viu que mai, perquè tenim la convicció que les nostres propostes faran de la nostra vila el poble que tots somiem. Perquè som els que defensem a ultrança els serveis públics, els drets i deures d’una ciutadania activa, participativa i corresponsable, el nostre entorn natural i el nostre coneixement i potencia industrial. Perquè ens sentim orgullosos del poble on vivim, i volem que les noves generacions també se’n sentin. Per això ens tornarem a presentar, per això seguim, i per això m’omple d’il·lusió tornar a encapçalar aquests projecte. Seguim, seguirem!