diumenge, 9 de gener del 2011

2011; Nova gent, noves solucions

Ja som a l'any 2011, i com sempre desitgem, i desitjo, tenir jo i tothom un millor any que el passat.

Enguany començo amb entusiasme i energia un any on espero recollir, i perdoneu que parli de mi i de la meva gent, la feina feta en els darrers anys. El sacrifici, l'esforç, el treball, i la il·lusió que ens han vertebrat en aquests darrers quatre anys ens portin als objectius.

Vivim en uns temps difícils, plens de dubtes i renúncies d'una classe política que ha perdut els ideals i els objectius més enllà de postergar-se en la gestió de les administracions, i incapaç de solucionar, des de l'arrel, els problemes de la gent. Passi el que passi, com a societat hem de ser conscients que no tornarem a viure en un estat de benaurança com els que hem viscut els darrers 15 anys. Hem arribat al Pick oil, un concepte que en posteriors entrades ja explicaré, i que es basa en un raonament ven senzill; no podem permetre continuar creixent en un planeta finit, i el planeta ha dit prou. Això, vulguem o no, portarà a una reducció de la població i del nostres sistema de vida si volem continuar subsistint com a societat.

Ara fan falta idees noves, apostar pel benestar bàsic de les persones, i això li cal un nou marc o sistema que encara ningú ha pensat o inventat, ja que tots els sistemes fins ara són desenvolupistes. Per què, qui és més feliç i viu millor; Un bushimà del centre d el'africa que no té televisor i que surt a caçar cada dia però pot estar amb la seva gent i en un entorn agradable i confortable, o el treballador que treballa 40 hores setmanals, que ha de pagar-se durant molts anys una casa i que ha de fer mans i mànigues per arribar a final de mes? Ara ens cal apostar per les persones.

Crec per això que ara cal apostar per gent amb la voluntat de transformar, de canviar, d'innovar. No podem caure amb l'error de pensar que la solució al problema serà la mateixa de sempre. Hem de ser valents i apostar pel futur, deixar-nos estar de fer les coses com sempre i buscar nova gent i noves solucions.


Fa quatre anys, el maig del 2007, Esquerra de Martorelles vam cometre l'error involuntari de no innovar, de no buscar noves solucions als problemes de la gent, i hem aprofitat aquests quatre anys per a buscar solucions, innovar, buscar gent amb energia i voluntat de millorar el seu dia a dia i el de la seva gent. Aquest és, ha estat i serà l'eix conductor d'Esquerra Republicana a Martorelles; les persones, el bé mental i físic de les persones, que siguin felices, en els durs temps que ens esperen.

2 comentaris:

antondensi ha dit...

Bon canvi, Marc.
Antonio

Marc Candela i Calldo ha dit...

Gràcies Albert,

la veritat es que m'interessa molt el camp de l'arquitectura sostenible. De fet el meu treball de recerca del batxillerat i el projecte de final de carrera meu anàven sobre el tema.

Gràcies

Marc