dissabte, 12 de febrer del 2011

Dubtes sobre la rehabilitació del celler

Avui l'equip de govern de l'Ajuntament de Martorelles posarà la "primera pedra" de la reforma del celler de Carrancà. Però jo em pregunto, per què ara? M'explico.

L'Ajuntament de Martorelles es va presentar l'any 2009 per aconseguir dues subvencions del fons europeu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), una per al celler i una altre per a la Masia. Finalment a la tardor-hivern del 2009 els van atorgar la subvenció únicament per al celler, i amb una de les condicions que estiguessin les obres acabades el desembre del 2010. Tenint en compte, que segons diuen des de l'Ajuntament, les obres tenen un termini d'execució de mig any, haurien d'haver començat a l'abril-maig del 2010. Per què no van començar aleshores? Com s'ho han fet per a sortir fora del plaç del fons FEDER, i per què?

Però es que a més, tenint en compte el plaç d'execució de mig any, curiosament s'acabarà l'obra just abans de les eleccions municipals. Quina casualitat. No serà que l'equip de govern ha mogut tots els terminis per a poder fer i inaugurar-ho en la campanya electoral? i en aquest sentit, per què avui s'ha de col·locar la primera pedra del celler i no fa dos mesos al desembre quan van començar les obres? No serà que aleshores queia molt lluny encara de les eleccions municipals i no els servia de precampanya? I encara més important, quan ha costat aquesta modificació de terminis al poble?

Per a tots aquests motius i dubtes que exposo sobre el procés dut a terme, que el passat dimecres 2 de febrer vaig entrar una instància a l'Ajuntament demanant poder consultar tot l'expedient de les obres de reforma del celler. I és per aquest motiu també, que avui no assistiré al primer acte de precampanya d'Units i Iniciativa que duran a terme amb la "primera pedra" del celler. Sigui dit de pas, que la primera pedra del celler es va col·locar fa centenars d'anys enrere.

Però també vull aprofitar per a recalcar que aquesta reforma del celler falla des de la base. El Govern actual no ha dissenyat i dut a terme la rehabilitació del celler a partir d'un projecte global per a tot l'espai, com demanem des d'Esquerra, sinó que segueix posant pedaços i improvisant sobre al que al meu parer, al d'ERC i de molts veïns i veïnes de Martorelles ha de ser el centre cultural, social i cívic del poble.