divendres, 18 de març del 2011

Esquerra al costat de Derbi i els seus treballadors/es

Ahir divendres  18 de març de 2011 ens reuniem el Diputat d’Esquerra, Oriol Amorós,  el regidor d’Esquerra de Mollet, Oriol Lòpez, jo mateix, i el president d’Esquerra Sant Fost, Xavi Conesa, amb el Comitè d’Empresa de Derbi Nacional Motor ,S.A.U. i us vull explicar com va anar, i el nostre compromís amb Derbi i els seus treballadors.

Des del comitè d’empresa ens va demanar unitat política de tots els partits al Parlament de Catalunya. El diputat Oriol Amorós va assegurar que “treballarem per aquesta unitat, l’interès nacional i la situació personal dels treballadors passa per davant de qualsevol estratègia de partit”.


L’actual situació de l’empresa afecta a 200 famílies de forma directa, i a centenars més de forma indirecta. No és només un problema de Derbi, sinó de tot el sector.  En aquest sentit Amorós va assegurar que les polítiques que s’estan duent a terme des de la conselleria d’Indústria menystenen la greu situació de Derbi i per extensió  la de tot el sector a Catalunya.

Els treballadors també ens van manifestar la manca de col·laboració per part de la Conselleria d’Indústria i Treball, i en aquest sentit Oriol Amorós va criticar el fet que tan Indústria com Treball depenguin de la mateixa Conselleria “No s’entén com la persona que ha de negociar i tenir bona relació  amb les direccions de les empreses sigui la mateixa que ha de vetllar pel compliment dels acords presos amb els treballadors”

Degut a la greu situació actual, Oriol Amoròs va proposar lligar una reunió amb el Ministeri d’Indústria perquè també s’impliqui i pressioni a l’empresa. En aquest sentit, Amorós també va criticar la reforma laboral i a la facilitat de les grans empreses a l’hora d’acomiadar.

El comitè d’empresa també ens va assegurar que l’empresa te bons resultats econòmics, tot i  les declaracions de la seva direcció.

Es per tot això que Esquerra Republicana de Catalunya es posa a disposició dels treballadors/es de Derbi per poder salvar l’actual situació de desempara, i treballar des de les institucions per tal de mantenir la producció de Derbi a Martorelles.