diumenge, 24 d’abril de 2011

Article d'en Marc Ricart sobre l'ajuntament i les noves tecnologies

Us adjunto un article redactat pel company, i l'independent numero 10 de la llista d'Esquerra a Martorelles, en Marc Ricart, sobre l'ajuntament i les seves aplicacions de les noves tecnologies. Val molt la pena.

"L’Ajuntament de Martorelles no està preparat per tramitar telemàticament cap mena de petició o sol·licitud, ni tan sols una simple instància genèrica. D’aquesta manera l’Ajuntament incompleix flagrantment la Llei 11/2007 d’accés electrònic dels ciutadans als Serveis Públics, donant a Martorelles el trist honor d’estar entre el 20% de municipis catalans que no s’han posat les piles en aquest tema.

El pitjor de tot és que els Ajuntaments es poden dotar d’aquest servei de comunicació amb el ciutadà de forma gratuïta mitjançant la plataforma e-TRAM, que el Consorci Administració Oberta de Catalunya posa  a disposició de tots els ens locals del país. Actualment ja hi ha 754 municipis utilitzant aquest servei, però Martorelles, per desídia del seu govern municipal, no n’és un d’ells.

El catàleg de despropòsits telemàtics municipals es complementa amb l’absència a la web de l’Ajuntament dels plànols del planejament urbanístic del municipi. Ja sabem que no en tenen obligació, però ja que publiquen les normes no costaria gaire publicar els plànols, sense els quals les normes no informen de res.

La ironia del cas és que el govern municipal presumeix d’una anomenada Regidoria de Noves Tecnologies, que segons la pròpia web municipal, “treballa per a la millora informàtica, promoure el desenvolupament tecnològic, millorar la gestió de la xarxa municipal,...”. Doncs no veiem els resultats per enlloc... L’Ajuntament fa befa i escarni a la ciutadania de Martorelles; o dit menys finament: ho fa malament, i a sobre se’ns en fot a la cara.

Amb Esquerra el govern municipal hi haurà menys noms pomposos, i més feina ben feta."