dissabte, 6 d’agost del 2011

Desconnexió Sapeira

Marxo uns dies a un racó del Pallars Jussà, anomenat Sapeira. Un llogaret perdut en un altiplà anomenat La Terreta, terme municipal de Tremp, però que s'hi accedeix des de la Franja, des d'Areny de Noguera.


Sapeira es un poble de poc més de 20 cases restaurades i una església romànica, en el pre-Pirineu català, abrupte i sec, però molt agradable. Un poble amb més de mil anys d'història, i que la Glòria m'ha descobert per què la seva mare és d'allà, hi tenen casa. Són els de casa Martí, tot i que ara tenen ja casa propia, Casa Gabriel. Actualment només hi viuen permanentment una parella d'avis, el Ramon i la Teresa, però els caps de setmana i vacances s'omple fins a una setantena de persones.

Però Sapeira no es pot explicar sense allò que l'envolta, els petits llogarets d'Aulàs (comuna hippie), Esplugaserra, el Castellet, la Torre de Tamurcia o Esplugafreda, tots ells formen La Terreta, un espai per perdre-s'hi. Però ull, atenció amb els voltors, ja que hi ha també un centre de reproducció de voltors i trencalòs, i es pot gaudir veient volar alhora des del mirador de Sapeira més de 40 voltors alhora. Però també gaudir a les nits amb la Festa Major de La Terreta i Sapeira.

I en aquest llogaret del Pallars aprofitaré per a descansar i dur a terme aquelles aficions amb que més gaudeixo; els esports de muntanya, passejades, visita a pobles petits i la lectura...i a més a més, com que a Sapeira hi ha internet i wi-fi,  potser aprofito per actualitzar el bloc també des d'allà estant.

I com es diu a Sapeira, recuperem els pobles!!!

Desconnexió Sapeira!